Wat kun je van een re-integratiebureau verwachten?

Jouw persoonlijke mogelijkheden staan centraal

Wat kun je van een re-integratiebureau verwachten?

Wat kun je van een re-integratiebureau verwachten?

RVT Website-IMTwente-4a

 

Een re-integratiebureau kan je helpen om weer een betaalde baan te vinden. Het re-integratiebureau helpt jou met het vinden van een baan en met solliciteren. Deze hulp kan bestaan uit sollicitatietrainingen of cursussen om je werkzaamheden te verbeteren. Daarnaast kunt je arbeid gerelateerde werkzaamheden verrichten en op die manier je kennis vergroten en je werknemersvaardigheden aanscherpen. Het gaat erom dat de werkplek past bij je mogelijkheden, behoeften en interesses.

Wanneer wordt een re-integratiebureau ingeschakeld

Je kunt via je werkgever, de arbodienst, het UWV of de gemeente in aanmerking komen voor een re-integratietraject. Als je een uitkering ontvangt vanuit de WWB, WW, WIA, WAO, WAZ, ziektewet of Wajong, is het goed mogelijk dat je in aanmerking komt voor een re-integratietraject. Het oordeel van je klantmanager, werkcoach of arbeidsdeskundige is van belang om de kosten voor het re-integratietraject te kunnen betalen. Je kunt gebruik maken van een re-integratietraject als je door ziekte of handicap niet meer je huidige baan bij je werkgever kunt houden, of gewoon de draad wil oppakken door weer langzaam je uren op te bouwen en sociale contacten op te doen. Het Werkplein bekijkt welk bureau het beste bij jou past.

Waar helpt het integratiebureau je mee

Het bureau helpt je werk te vinden, waarbij er gekeken wordt naar je vaardigheden, mogelijkheden en kennis. Samen met het re-integratiebureau wordt een re-integratieplan opgezet. In dit plan staat stap voor stap wat je gaat doen om weer werk te vinden en hoe het re-integratiebedrijf je daarbij gaat ondersteunen. In de praktijk kun je op de werkplek onderzoeken of de werkzaamheden bij je passen. RVTwente is zo’n re-integratiebureau dat zich richt op het aan een baan helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De begeleiding bij ons is gericht op jou als individu, jouw persoonlijke mogelijkheden staan centraal. Ben je op zoek naar een passend re-integratie bureau dat graag met jou meedenkt, neem dan gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.