Jobcarving

Hoe creëer je een plek voor iemand met een arbeidsbeperking?

Jobcarving 

Veel bedrijven geven aan dat ze op zich wel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking zouden willen aannemen. Ze hebben alleen geen werk voor deze groep. Jobcarving is een middel wat dan ingezet kan worden. Bij jobcarving komen wij bij uw bedrijf langs en gaan we kijken welke werkzaamheden uw werknemers uitvoeren. Het gaat dan vooral om welke werkzaamheden worden uitgevoerd door uw werknemers waar ze niet voor zijn aangenomen. Zoals bijvoorbeeld heftruckchauffeurs die ook de werkplek schoon houden. In de praktijk blijkt dat dit type klusjes al snel veel tijd in beslag neemt, en daar heeft u deze werknemers eigenlijk niet voor aangenomen. Vervolgens gaan wij in ons bestand (en dat van het UWV) op zoek naar iemand die (een deel) van deze klussen kan overnemen. Op die manier bent u dus zowel maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen, en tegelijkertijd zorgt u ervoor dat uw werknemers hun tijd efficiënter kunnen benutten.

Voor wie?

Jobcarving heeft eigenlijk twee doelgroepen. Wij spreken het bedrijfsleven aan om banen te kunnen creëren waar ze niet verwacht waren. En deze banen willen wij vullen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Denk hierbij aan de doelgroep Wajong, WIA, WAO of ziektewet.

Plan van aanpak

Wanneer u een jobcarving traject wilt starten, dan neemt u contact op met RVTwente. Wij komen dan bij u op locatie en zullen de mogelijkheden met u bespreken. Vervolgens bekijken wij aan de hand van uw functieprofielen waar mogelijkheden liggen. Hier kan ook een stuk observatie van de werkzaamheden bij komen kijken. Aan de hand van de functieprofielen, de besprekingen en de observaties komen wij dan met onze adviezen over waar u winst kunt behalen. Het doel van jobcarving is natuurlijk dat u zonder veel kosten een betekenisvolle baan kunt creëren voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sterker nog, door het inzetten van deze nieuwe persoon kunnen uw andere werknemers hun werktijd efficiënter inrichten. Het kan dus goed zijn dat uw bedrijf er per saldo op vooruit zal gaan.

Aan de hand van de adviezen die wij opstellen, kunnen wij voor u op zoek gaan naar een persoon om deze functie in te gaan vullen. Wij hebben toegang tot de database van het UWV en de ervaring leert dat de meeste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag aan het werk willen. U krijgt dan een gemotiveerde nieuwe werknemer, die goed past binnen het functieprofiel dat we gezamenlijk hebben opgesteld. Ook bieden wij de mogelijkheid om de nieuwe werknemer te begeleiden in het weer aan het werk gaan. Dit valt onder het kopje jobcoaching.

Resultaat

Bij jobcarving is het doel om een functie te maken binnen een bedrijf waar iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kan. Op deze manier kan de werkgever voldoen aan het maatschappelijk ondernemen, wat ondertussen verplicht gesteld is door de overheid in de WMO. Door middel van jobcarving is een van de belangrijkste resultaten dat de werknemers ontlast worden in de bijzaken, waardoor ze zich meer kunnen richten op de hoofdtaken die in hun functieprofiel omschreven staan. Dus naast dat u maatschappelijk verantwoord gaat ondernemen, er iemand aan het werk komt die een afstand tot de arbeidsmarkt had, zult u ook een efficiëntieslag maken.

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.