Jobcoach

Begeleiding, advies en iemand waar je altijd op terug kunt vallen

Jobcoach ondersteuning

Wanneer je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, dan kan het heel moeilijk zijn om een baan te vinden. Het mag dan wel zo zijn dat werkgevers tegenwoordig een wettelijke plicht hebben om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen, in de praktijk blijkt dit toch een lastig verhaal. Dit is natuurlijk heel jammer, want de meeste mensen die in dit schuitje zitten willen juist heel graag aan het werk. De mensen uit deze groep zijn zich over het algemeen heel goed bewust van wat ze wel en wat ze niet kunnen, en vanuit de overheid is er een aantal regelingen in het leven geroepen om het vinden van passend werk te bespoedigen. Een van deze regelingen is het gebruik kunnen maken van een jobcoach

Een van de voorzieningen waar mensen met een arbeidsbeperking een beroep op kunnen doen is een jobcoach. Een jobcoach is letterlijk een coach die iemand met een arbeidsbeperking helpt om goed te functioneren binnen een regulier bedrijf. Het gaat dan om een stuk jobcoach begeleiding richting de werkgever en de werkplek, maar natuurlijk ook richting de werknemer. Het doel van de jobcoaching is om er voor te zorgen dat alle partijen goed op hun plek zitten, en dat de werknemer gewoon zijn of haar werkzaamheden kan uitvoeren, voor zover deze natuurlijk binnen zijn of haar capaciteiten liggen.

Wie kan er gebruik maken van een jobcoach?

Een jobcoach is beschikbaar voor iedereen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Jobcoaching is erop gericht om de omstandigheden zo te maken dat jij optimaal kunt functioneren in jouw nieuwe baan. 

Plan van aanpak binnen RVTwente

Wanneer er een aanvraag tot jobcoaching bij RVTwente binnenkomt, dan gaan wij graag in gesprek met de werkgever en de cliënt om uit te zoeken wat er nodig is. Onze voorkeur gaat er naar uit om de jobcoaching intern te regelen. Dat wil zeggen dat er binnen het bedrijf iemand de jobcoaching gaat uitvoeren. Dit kan gedaan worden met RVTwente op de achtergrond. Dan zijn wij aanspreekpunt voor advies en dergelijke.

Mocht interne jobcoaching niet mogelijk of wenselijk zijn, dan kan RVTwente ook de jobcoaching op zich nemen. Wij komen dan regelmatig op locatie om met de cliënt te kijken hoe de werkzaamheden verlopen. Ook zullen wij eventuele pijnpunten direct oppakken en op die manier de cliënt optimaal laten presteren in zijn of haar werkzaamheden.

Het doel binnen de jobcoaching

Het doel van jobcoaching is om er voor te zorgen dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kan draaien in een bedrijf. Door middel van coaching zorgen wij er samen met jou voor dat jij op een prettige manier aan het werk kunt zijn.

Het is erg belangrijk dat er een klik is met een van onze jobcoaches. Dit omdat je toch wekelijks contact hebt met jouw jobcoach en jij je bij deze persoon op je gemak moet voelen. Tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken wij naar wie je bent en welke coach naar ons idee het beste bij jou past. Ook kan je hierin zelf een keus maken.

Via onze contactpagina kan je contact met ons opnemen. Dit door te bellen of het contactformulier in te vullen.

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.