Outplacement

Hulp bij het vinden van een nieuwe baan en ondersteuning hierin

Outplacement traject

Wanneer er een gedwongen ontslag plaatsvindt zal de werkgever de werknemer voor de keuze stellen: òf de werknemer krijgt een ontslagvergoeding, òf de werkgever betaalt een outplacement traject voor de werknemer. De meeste werknemers kiezen dan voor een financiële vergoeding. Het is echter niet onverstandig om goed na te denken over een outplacement vergoeding.

In de huidige maatschappij is het niet gemakkelijk om een baan te vinden, zeker wanneer de arbeidsmarkt krap is en de leeftijd een rol speelt. Een outplacement traject wordt meestal uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf zal met de werknemer een aantal stappen doorlopen om zo een nieuwe betaalde baan te vinden.

Outplacement vanuit de werkgever

Het outplacement traject wordt door de werkgever aangeboden aan een werknemer. Het doel is dat de werknemer met behulp van een gespecialiseerd bedrijf een nieuwe baan gaat vinden.

Plan van aanpak binnen het outplacement traject

Zodra er contact opgenomen wordt met RVTwente, dan gaan wij eerst volledig vrijblijvend een gesprek aan met de werknemer en eventueel de werkgever. In dit gesprek zullen wij globaal het stappenplan bespreken dat wij willen hanteren om de begeleiding van het outplacement traject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Eerst verwerken wij met de werknemer het ontslag. Er komt veel op iemand af die om welke reden dan ook ontslagen wordt. Vaak komen hier veel emoties bij los. Denk bijvoorbeeld aan boosheid, verdriet, maar het kan ook leiden tot twijfel aan eigen kunnen. De tweede stap is het onderzoeken wat de kwaliteiten en wensen van de werknemer zijn. Het is belangrijk om goed te weten wat iemand kan en wil voordat hij of zij gaat solliciteren. Tevens kan het zijn dat er bijscholing nodig is, dat komt naar voren in dit deel van het proces. De derde stap is een sollicitatietraining: hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief, hoe moet een goed CV eruit zien, hoe ga je een sollicitatiegesprek aan, etc.

De laatste stap is het zoeken naar een baan. Binnen het outplacement traject kan RVTwente hier een ondersteunende rol in spelen. Wij gaan natuurlijk niet alleen voor de werknemer een baan zoeken, maar zullen dit proces ook actief begeleiden. Tevens zullen wij ons netwerk aanspreken, en het kan natuurlijk zijn dat wij een mooie baan in het netwerk kunnen vinden. Het is wel belangrijk dat degene die het outplacement traject doorloopt zelf een actieve rol vervult in het zoeken naar een baan.

Resultaatgericht

Het doel van een outplacement traject is het vinden van een nieuwe betaalde baan. De tijd die hiervoor beschikbaar is, is beperkt. Wij hopen dat er binnen de gestelde tijd een baan gevonden wordt. Zo niet, dan zal de cliënt niet in een zwart gat vallen, maar dan zullen wij in overleg met de cliënt bekijken hoe we toch het traject succesvol kunnen afsluiten. Het uiteindelijke doel is dat de cliënt gewoon weer aan het werk gaat!

Ben u op zoek naar een outplacement bureau en wilt u graag meer informatie over onze dienst outplacement? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag en denken graag mee over een passend outplacement traject voor uw bedrijf.

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.

Onze tevreden klanten

VredesteinVolkerink Bouw-01UWVTechnoZorgRouwMaat GroepNV Schade zonder tekstIntrum justitiaGemeente LosserBoomkamp SchildersGemeente EnschedeZGTVelcoGemeente HengeloBlankestijnCarmelMinisterie van Veiligheid en Justitie Justitiele InformatiedienstGKB