Tweede spoor

Dossiervorming of bemiddeling richting een nieuwe passende plek?

Tweede spoor 

Wanneer je je werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren, dan moet je werkgever, volgens de richtlijnen van de Wet Verbetering Poortwachter eerst binnen het bedrijf onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor ander passend werk. Dit wordt een eerste spoor traject genoemd.

Mocht blijken dat er geen passend werk te vinden is, dan wordt er een tweede spoor traject gestart. Bij een tweede spoor traject zal de werkgever met de werknemer op zoek gaan naar een nieuwe werkplek bij een andere werkgever. Wanneer het eerste spoor traject niet gaat lukken en de werkgever wil een tweede spoor traject starten, dan zal hij dat moeten melden bij het UWV.

Tweede spoor, voor wie? 

Een tweede spoor traject wordt gestart door de werkgever, maar is natuurlijk bedoeld voor de werknemer die door omstandigheden zijn of haar werkzaamheden niet meer kan uitvoeren. Het doel van dit traject is om jou, de werknemer, weer aan passend werk te helpen bij een andere werkgever.

Plan van aanpak voor jouw re-integratietraject

Het is voor een werkgever veel werk om een tweede spoor traject goed uit te voeren, en om die reden wordt vaak de hulp ingeschakeld van een re-integratiebureau. RVTwente kan dit tweede spoor traject tot een goed einde brengen. Wij voeren eerst een intakegesprek met de werknemer om een goed beeld te krijgen van wat hij of zij kan en wenst. Aan de hand van dit gesprek stellen wij een plan van aanpak op. Nadat de werkgever dit plan van aanpak goedkeurt, gaan wij aan het werk met de werknemer om een passende baan te gaan zoeken. Hierbij zullen wij rekening houden met de wensen, mogelijkheden en sterke punten van de werknemer.

Resultaat van jouw traject binnen RVTwente

Het doel van een tweede spoor traject is om een werknemer die zijn of haar werkzaamheden om welke reden dan ook niet meer aankan, aan een nieuwe baan te helpen. Het eerste spoor traject is dan al niet gelukt, namelijk het aanpassen van de huidige werkplek of het vinden van een nieuwe passende werkplek bij de huidige werkgever. Bij het tweede spoor traject gaat het er dus om een passende werkplek te vinden bij een nieuwe werkgever. Het resultaat van een tweede spoor traject is werk vinden voor de werknemer.

Ben jij op zoek naar een tweede spoortraject en spreekt onze werkwijze jou aan? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of het contactformulier in te vullen. Een vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk en wij onderzoeken graag met jou de mogelijkheden.

RVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Neem hieronder contact met ons op.

Onze tevreden klanten

VredesteinVolkerink Bouw-01UWVTechnoZorgRouwMaat GroepNV Schade zonder tekstIntrum justitiaGemeente LosserBoomkamp SchildersGemeente EnschedeZGTVelcoGKBMinisterie van Veiligheid en Justitie Justitiele InformatiedienstCarmelGemeente HengeloBlankestijn